VitaePro Plus og Selen

Selen er et mineralstoff som vi må få i oss via kosten. Mengden selen i jorden påvirker hvor mye selen som finnes i maten vår, ofte er ikke det nok, og da kan det være nyttig med kosttilskuddet VitaePro Plus som inneholder selen. Kroppen inneholder 13-30 mg selen.

Selen er et mineralstoff som vi må få i oss via kosten. Mengden selen i jorden påvirker hvor mye selen som finnes i maten vår, ofte er ikke det nok, og da kan det være nyttig med kosttilskuddet VitaePro Plus som inneholder selen.

Kroppen inneholder 13-30 mg selen. Det tilhører mineralstoffer som kalles essensielle sporstoffer, som finnes i blodplatene, skjoldbruskkjertelen, leveren, nyrene, hjertet og musklene.

Hva gjør selen for kroppen?

Selen er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

I tillegg har selen en rekke andre effekter:

  • Selen bidrar til å opprettholde normalt hår og negler
  • Selen bidrar til immunsystemets normale funksjon
  • Selen bidrar til skjoldbruskkjertelens normale funksjon
  • Selen bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Selen bidrar til normal spermatogenese

Selen bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress

Selen er bundet til proteinene i kroppen, som er en del av kroppens eget antioksidantforsvaret. Et eksempel på en antioksidant produsert i kroppen som behøver selen for å fungere, er glutathionperoxidase. Glutathionperoxidase er nødvendig for å hindre fettet i kroppen fra å harskne. Derfor kan inntak av selen bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress.